Új stadiont kér Pécsre Pauska Zsolt

2017. december 29. 14:21 2017. dec. 29. 14:21

Pauska "pesti majmok, bekaphatjátok" Zsolt, a Pécsi Újság volt feje, jelenleg a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója új stadiont kért Pécsre a Nemzeti Sport hasábjain. Abba a városba, amelynek a csapata jelenleg az NB III-ban játszik, és ahová pár éve még egymilliárdot akart elkülöníteni stadionfelújításra a kormány, de miután a Pécs kiesett az első osztályból, és egyenesen a megye egyig zuhant, teljesen lenullázta az erre szánt keretet.

Pauska idősebb Dárdai Pál halála kapcsán írt egy jegyzetet a Nemzeti Sportba. Ebben felidézte Vári Attila olimpiai bajnok búcsúztatóját a temetésen, melyben Vári azt mondta, labdarúgó-akadémiát fognak elnevezni a magyar foci legendás alakjáról Pécsen.

Pauska Zsolt szerint azonban ez nem elég: egy új stadionra lenne szükség.

"Tudom, máshol is szeretik ezt a játékot. De a Dél-Dunántúl megérdemelné, hogy az MLSZ újra jobban figyeljen rá. Kérünk tehát, tisztelettel, Pécsre egy új stadiont. Amit Dárdai Paliról fogunk elnevezni."

- írta.

Aki nem élt az elmúlt pár évben egy kő alatt, az tudja, hogy a PMFC 2015 májusában nem kapott licencet az első osztályhoz, így a megyei I. osztályban küzdhetett. Jelenleg a csapat az NB III-ban érdekelt, ami azért komoly visszalépés.

Voltak stadionálmok is: Pécsnek még 2013-ban ígért szép új stadiont Simicskó István államtitkár, ő 700 millió és 1 milliárd közé tette a tervezett létesítmény költségét. Aztán jöttek a licencgondok, 2015 júniusában a kormány elvett 500 milliót a tervezett projekttől. 2015 év végén jött a kegyelemdöfés: a Magyar Közlöny december 30-i száma szerint teljesen zátonyra futott a pécsi stadionprojekt, újabb félmilliárdot vett el ugyanis innen Magyarország kormánya.

És akkor még meg sem említettük Pécs 7,5 milliárdos költségvetési hiányát, mely miatt idén karácsony előtt 9,5 milliárdos mentőcsomagot kapott a város az államtól. Cserébe mondjuk lényegében megszűnt az önkormányzatiság, de ki nézi ezt a nagy sorosozás közepette, ugye?

Ha ezek után Pauska kérésére, minden racionalitást nélkülözve mégis kap stadiont Pécs, az ország megérett a pusztulásra.