Közös fogadóórát tart Tóth Bertalan és Mellár Tamás

2018. január 19. 11:09 2018. jan. 19. 11:09

Vasárnap délelőtt a pécsi vásártéren bárki személyesen meggyőződhet arról, hogy mi sodorta egy oldalra az ismert baloldali politikust és a konzervatív közgazdászt.

Tóth Bertalan pécsi parlamenti képviselő, a szocialisták frakcióvezetője és Mellát Tamás közgazdász, a Baranya 1-es számú választókörzetének független jelöltje tart vasárnap délelőtt közös fogadóórát a pécsi vásártéren. A két politikussal reggel kilenc és délelőtt 11 óra között lehet találkozni.

Mint ismert, az MSZP eredetileg Tóth Bertalant indította volna a pécsi körzetben az áprilisi országgyűlési választásokon. A baloldali politikus már négy éve is jól szerepelt, ám most egy szélesebb összefogás reményében visszalépett a független jelölt, Mellár Tamás javára. Tóth Bertalannal a témában itt olvashatnak interjút:

Tóth: a visszalépéshez valódi elszántság kellett

Karácsony Gergely történelmi jelentőségűnek és példaértékűnek nevezte kedden, hogy Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője visszalépett körzetében a jelöltségtől Mellár Tamás javára. A baloldali politikus interjújában arról beszélt: visszalépéséhez a kormányváltás iránti valódi elszántság kellett. Akik pedig nem hajlandók áldozatot hozni, valójában nem akarnak kormányváltást.

A baloldali politikus arra bíztatta a demokratikus pártokat: cselekedjenek hasonlóképp. Már másnap, szerdán igen széles összefogás bontakozott ki Mellár Tamás mögött. A közgazdász professzor jelöltségét Csizi Péterrel szemben az teszi igazán pikánssá, hogy korábban maga is a Fidesz színeiben politizált.