Egyre szélesebb összefogás Mellár Tamás mögött

2018. január 18. 08:38 2018. jan. 18. 08:38

Tóth Bertalan szocialista képviselő kedden jelentette be visszalépését Mellár Tamás független jelölt javára, ma már a DK-Szolidaritás és az Együtt is a közgazdász professzort támogatja.

Mint ismert: a szocialisták parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan kedden jelentette be, hogy beállnak Mellár mellé. (Az MSZP rendezvényéről itt, Tóth Bertalan véleményéről az összefogásról itt írtunk.)

A Népszava arról írt: szerdán előbb a szocialistákkal koordináltan induló Demokratikus Koalíció is közölte, egyetértenek a döntéssel és ők is támogatják Mellár Tamás jelöltségét.

Szerdán délután az Együtt is beállt a sorba: Juhász Péter, az Együtt elnöke a Népszavának leszögezte, támogatják a független jelöltet. Erről a párt szerdai elnökségi ülésén döntöttek.

A demokratikus erők közül a Momentum még kivár, az LMP szerepe pedig a baranyai 1-es választókörzetben még nem tisztázott. A párt itteni jelöltje és baranyai vezetője, Keresztes László Lóránt kedden még leszögezte: elindul a körzetben. Szerdán Hadházy Ákos a párt társelnöke a Népszavának már azt mondta, elképzelhető, hogy az LMP támogat olyan jelöltet a választáson, aki nem tartozik a párthoz.

Hadházy azonban hozzátette, konkrétumokról csak akkor fognak beszélni, ha az egyesség megszületett. Keresztes Lóránt a Népszavának szerdán arról beszélt: Mellárt tiszteli, és nagyon sok dologban egyetért vele, de azzal nem tud azonosulni, hogy a közgazdászprofesszor az MSZP-Párbeszéd szövetségben látja a lehetőséget a kormányváltásra.