Úgy szavaznak az idei költségvetésről, hogy alig volt ideje átnézni a képviselőknek

2018. február 15. 08:33 2018. feb. 15. 08:33

Nekifut a pécsi közgyűlés a februári etapnak, amelyen elviekben el kellene fogadniuk az idei évre szóló költségvetést, csak ezt sajnos nem annyira régen kapták kézhez a képviselők. Nagy verbális csatákra kell felkészülni, és biztos előkerül az "elmúltnyolcév" című sláger is.

Három zárt és 26 nyílt napirendi ponttal fut neki a februári szeánszának a pécsi közgyűlés. Nehéz a feladat, elvileg most kellene összerakni az idei költségvetést, ám ezt pótlólagosan kapták meg a képviselők - várhatóan lesz is ebből verbális karate.

A tavalyi költségvetést is módosítani fogja a grémium, több szabályzatot módosítanak (építési, valamint a helyi egészségügyi körzetek megállapításáról szólót), a volt pécsi bányaipari technikum kap egy emléktáblát, de igazgatói pályázatot is sikertelennek nyilvánítanak.

A Biokom az Ispitalját akarja fásítani, lesz szó a "helyi identitás erősítéséről", de a még önkormányzati tulajdonban lévő előadó-művészeti szervezetek (egyre kevesebben) támogatásáról is szó esik.

Eltervezik, hogy 2019-2021 közt mennyi saját bevétele és adóssága lesz a városnak (egy leszögezhető a korábbi évekből: sosem annyi, mint amennyit szeretnének, és mindig több a kiadás, mint számolták), és Pécs és Arad testvérvárosi kapcsolatait is méltatni fogják.

Az eddig nyilvánosságra hozott előterjesztéseket itt lehet elérni, az előzetes közgyűlési menetrendet itt lehet megtekinteni, de ez általában az ülés kezdete után pár perccel mindig módosulni szokott.