Szakács: Csizi Péter Soros pécsi ügynöke

2018. március 19. 13:23 2018. márc. 19. 13:23

Pécsett is pörög a migránsszámláló, közben Szakács László szocialista politikus rávilágított: az országba és Pécsre csak Orbán Viktor kormánya hozott be eddig migránsokat. Most Csizi Pétertől vár válaszokat: mennyien vannak és hol, mert a Fideszen kívül erre senki sem tudja a választ.

Szakács László, az MSZP baranyai parlamenti képviselője hétfőn délelőtt a pécsi városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Mint mondta: a jobboldali sajtó jó ideje egyetlen kérdést tesz csak fel a demokratikus oldal képviselőinek: mennyi migránst engednének be az országba. Hasonló kérdéseket tesznek fel Mellár Tamásnak is Pécsett.

- Tegyük tisztába a dolgokat – javasolta Szakács. – Eddig Magyarországon kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz-kormány fogadott be menekülteket. Tudjuk, hogy miközben a kormány elterelte a figyelmünket egy népszavazással, Orbán és Rogán plakátai mögött csak bejött 1300 migráns az országba. Az általunk állandóan támadott letelepedési kötvénnyel pedig közel 20 ezer ember érkezett, akikről mindössze annyit tudunk, hogy volt 300 ezer eurójuk, amit egy Rogán vezette bizottság által megjelölt cégnek fizettek be. A számokat összeadva az jön ki, hogy majdnem egy komlónyi migráns él már az országban.

A politikus által felvezetett számokat mellette molinón is kifeszítették egy a hódmezővásárhelyihez hasonló migránsszámlálón:

Szakács szerint ez rengeteg kérdést felvet. – Meg kell kérdezni, hogy Csizi akkor tényleg Soros ügynöke-e, hányszor szólalt fel ebben az ügyben, tud-e arról, hogy Pécsre is érkeztek-e migránsok, jönnek-e még ide, hol helyezték el őket – sorolta a baloldali politikus. – Kért-e ezekről Csizi Péter tájékoztatást, ha nem, miért nem: nem tudott róla vagy nem érdekelte?

Amikor a jobboldal csak a migránsokról beszél, ezeket a kérdéseket tisztázni kell – szögezte le Szakács László, aki hozzátette: itt Pécsett csak Csizi Péter Soros ügynöke, csak a Fidesz hajtja végre Soros tervét.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető helyettese kiemelte: Mellár Tamásnak nagyon világos, ráadásul a Fidesznél sokkal szigorúbb a migrációs politikája – erről itt olvashatnak bővebben.

Frissítés: a helyi Fidesz reakciója

Szakács László szavaira pársoros reagálást adott ki a Fidesz pécsi szervezete, amiben az üres frázisok puffogtatásán kívül nem mondtak különösebb konkrétumot. A közlemény szerint Szakács valótlanságot állított a migrációról, a határzárról, a szocialisták pedig csak kapálóznak. Nem cáfolták viszont az 1300 menekült befogadását, ahogyan a letelepedési kötvény kapcsán elhangzottakat sem.

"Magyarországon kizárólag a Fidesz-KDNP képvisel érthető és változatlan álláspontot a migráció kapcsán. Álláspontja kézzel fogható a határzár és az elmúlt években tett intézkedések képében" - írták.

(Látjuk, ld. letelepedési kötvény... - szerk.)