Vásárcsarnok: nyomdahibával magyarázza Csizi a kampányújságja ellentmondását

2018. április 5. 16:33 2018. ápr. 5. 16:33

Viharos sebességgel válaszolt az önkormányzati lapban Csizi Péter a vásárcsarnokkal kapcsolatos cikkünkre. Szerinte sajnálatos nyomdahiba történt csupán, és természetesen lesz új vásárcsarnok - a régi viszont nem esik át ráncfelvarráson.

Csütörtök kora délután írtunk arról, hogy sok minden zavaros az új pécsi vásárcsarnok ügyében, mivel Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő (és az újrázásért küzdő jelölt) kampányújságjában a következő mondat szerepelt:

"Dolgozunk azon, hogy Pécsett új élményfürdőt és sportkomplexumot építhessünk, hogy felújítsuk és bővítsük a Vásárcsarnokot."

Új vásárcsarnok helyett csak a régit újítják fel? Frissítve!

Ugyan 2014-ben már megígérték, 2015-ben pedig a látványterveket is díjazták, azóta sem tudni semmit az új pécsi vásárcsarnokról. Januárban még 2018 közepére vagy végére saccolták a tényleges építkezés kezdését, ehhez képest Csizi Péter kampányújságjában már az szerepelt, hogy felújítják a régit. A Pécsi Városfejlesztési Zrt.

Cikkünkre elképesztő sebességgel válaszolt a városházán keresztül a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., akik szerint lesz új vásárcsarnok, jelenleg a közbeszerzési törvény által meghatározott európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás előkészületei zajlanak.

Postafordultával rá is kérdeztünk az önkormányzatnál, hogy akkor mi lesz a régi vásárcsarnok sorsa, ám erre már Csizi Péter "válaszolt" az önkormányzati lapnak:

"Sajnálatos nyomdahiba történt mindösszesen. Ahogy arról a pécsiekkel közösen döntöttünk, teljesen új, modern vásárcsarnokot kell építeni Pécsre."

A pécsi fideszes vezetésnél korábban is előfordult már, hogy másra kenik a balhét (a Rátgéber Akadémia kapcsán Páva Zsoltnak volt egy elkenése), ám úgy érezzük, a hiba nem a nyomda készülékében volt jelen esetben.

Az önkormányzati lapban olvashatók alapján amúgy a régi vásárcsarnokra semmilyen megújítás nem vár.