Park még nem lett a Magasház helyén, hiába ígérték be Csiziék 2016-ban

2018. április 7. 16:46 2018. ápr. 7. 16:46

Ugyan Csizi Péter országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya önkormányzati képviselő 2016 végén azt ígérték, hogy 2018 tavaszán már park fog állni fagyizóval, emlékművel és játszótérrel a Magasház helyén, a valóság ehhez képest eléggé sivár. Egyelőre csak egy füves placc látható az egykori huszonöt emeletes helyén.

2016 novemberére bontották le a pécsi Magasházat, az akkor tartott sajtótájékoztatón Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya fideszes önkormányzati képviselő többek közt arról beszélt, 2017 őszén megindulhat a terület parkosítása.

A cél a parkon kívül egy játszótér, egy fagyizó, valamint egy Magasház-emlékmű felállítása volt.

Akkor elhangzott, mindezek az uniós forrásból megvalósítandó fejlesztések 2018 tavaszára elkészülnek.

2018 tavaszán azonban a következő kép fogadja az egykori lakóház helyén az arra járókat:

Még tavaly augusztusban írtunk arról, hogy a parkosítás eléggé brutális késedelmet szenved, ugyanis akkor még úgy nézett ki, hogy mindenféle - ebben a cikkben részletezett - okok miatt a Magasház területének tulajdonjoga csak 2017 novemberében kerülhet a felszámolást végző cégtől a pécsi önkormányzathoz.

Akkor úgy számoltak a pécsi önkormányzatban, hogy 2018 tavasza helyett nyárra készülhetnek el a beígért fejlesztések, ám április elején egyelőre nyomát sem látni a területen, hogy bármilyen fejlesztésnek is nekiálltak volna.

Egy diák végigfotózta a Magasház bontását, íme:

Végigfotózta a pécsi diák a Magasház bontását, szuper videó lett a végeredmény

650 kilométer gyaloglás, közel 2300 kép, két pár cipő, fél év meló, a végeredmény pedig a Magasház eltűnése másfél percbe sűrítve. Sok kínlódás után 2016 tavaszán kezdték el bontani a pécsi Magasházat, mely a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Közép-Európa legmagasabb lakatlan lakóépületeként.