Arcpirító képpel égeti magát a Kodály Központ

2018. április 20. 15:39 2018. ápr. 20. 15:39

Stoptáblával és „Kormányinformáció” felirattal megspékelt nézőtérfotóval kénytelen reklámozni a Kodály Központ, hogy elmarad az Alföldi Róbert nevével fémjelzett Igenis miniszterelnök úr! című darab előadása. Mondjuk ez a legkevesebb.

Mint ismert, egyszer csak kiderült, hogy bár május 27-én, a Zsolnay Színház szervezésében vendégszerepelt volna a pécsi Kodály Központban a Znamenák István által rendezett Igenis, miniszterelnök úr!, amelyben Alföldi Róbert is játszik, a darabot törölték.

A Kodály Központ vagy a ZSÖK nem hogy nem magyarázta semmivel a döntést, de mint kiderült, magát a produkciót hozó Átrium Színházat sem értesítették. Természetesen sokan, köztük Alföldi Róbert is politikai okot sejtenek mögötte, ezt nem is siet megcáfolni senki.

Ezek után az a legkevesebb, hogy – nyilván mert az Átrium Színház megváltoztatta az esemény és Facebook-oldala borítóképét – most a szebb napokat is látott Kodály Központ, az Európa Kulturális Fővárosa projekt egyik zászlóshajója egy ilyen kétségbeejtően arcvesztős fotóval kénytelen az esemény elmaradását reklámozni: