Szigetváron mutathatják be a Pécsett indoklás nélkül megtorpedózott Alföldi-darabot

2018. április 21. 11:20 2018. ápr. 21. 11:20

Zajlanak a tárgyalások a szigetvári Vigadó Kulturális Központ és az Átrium Színház között, így Zrínyi Miklós városában mutathatják be a Pécsett mindenféle hivatalos indoklás nélkül, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. részéről lemondott darabot.

Mint ismert, május 27-én, a Zsolnay Színház szervezésében vendégszerepelt volna a pécsi Kodály Központban a Znamenák István által rendezett Igenis, miniszterelnök úr!, a darabban Alföldi Róbert, a Nemzet Színház volt igazgatója is szerepel.

Pár napja azonban mindenféle indoklás nélkül lemondta ezt a a ZSÖK, a 444.hu szerint annyit közöltek csupán, hogy nem vállalják a leszervezett és leegyeztetett pécsi előadás megtartását. A cikk szerint technikai probléma nem merült fel, és az érdeklődés hiányával sem magyarázható a döntés, az előadásra több millió forint értékben adtak el jegyeket.

Arcpirító képpel égeti magát a Kodály Központ

Stoptáblával és „Kormányinformáció" felirattal megspékelt nézőtérfotóval kénytelen reklámozni a Kodály Központ, hogy elmarad az Alföldi Róbert nevével fémjelzett Igenis miniszterelnök úr! című darab előadása. Mondjuk ez a legkevesebb. Mint ismert, egyszer csak kiderült, hogy bár május 27-én, a Zsolnay Színház szervezésében vendégszerepelt volna a pécsi Kodály Központban a Znamenák István által rendezett Igenis, miniszterelnök úr!, amelyben Alföldi Róbert is játszik, a darabot törölték.

A választás előtt Zalaegerszegről cenzúrázták ki Alföldi Róbert beszélgetős estjét, a metódus erőteljesen hasonlít a mostani pécsi történethez. Akkor végül egy más helyszínen és más formában, Zalaszentgróton tartották meg a beszélgetést.

A jelek szerint a pécsi eset is ilyen fordulatot vesz. A Hír TV pénteken arról számolt be, hogy Alföldi darabját Szigetváron mutathatják be. A cikk szerint már zajlanak a tárgyalások a szigetvári Vigadó Kulturális Központ és az Átrium Színház között, a tervek szerint jövő héten indul a jegyértékesítés.