Jé, pont az önkormányzati választások évében végeznének a Misina-tető csupi-szupi felújításával

2018. április 25. 12:24 2018. ápr. 25. 12:24

Bár először 2017 tavaszára, majd 2018 elejére ígérték, most viszont kiderült, csak 2019 elejére készülhet el a pécsi tévétoronynak és környékének nagy szabású fejlesztése. Véletlen lenne, hogy pont az önkormányzati választások évére csúszik a kivitelezés befejezése?

A Misina-tető félmilliárdos ráncfelvarrásáról már 2016 tavaszán cikkeztünk, ekkor tárgyalta ugyanis a pécsi közgyűlés az érintett terület turisztikai célú fejlesztését. Ebből kiderült, a nagy volumenű munka 2017 tavaszára be is fejeződne, de ez szemlátomást nem történt meg.

2016 őszén, mikor a pécsi közgyűlés felhatalmazta Páva Zsolt polgármestert, hogy aláírja a fejlesztésről szóló támogatási szerződést, illetve mikor hónapokkal később hírt adtak a pályázat sikerességéről, már 2018 eleje jelent meg átadási dátumként.

Közben kiderült, a Magyar Közúttal is egyeztet az önkormányzat, mivel havazás után nem igazán lehet elérni a torony környékét.

Nagy átadás még nem volt, pedig már csak pár nap választ el minket a májustól. A tévétorony kivilágítása időközben megtörtént, de a többi munkának még csak most szaladnak neki. Erről Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter parlamenti képviselő informálta az MTI-t.

Közleményükben azt írták: kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó ,mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése. A baranyai megyeszékhely egyik legkedveltebb, a Misina-tetőn található látványossága tavaly kapott korszerű LED-es világítást, a napokban pedig átadták a munkaterületet az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt második ütemének megvalósítására hivatott kivitelezőnek.

A munkálatok során egy használaton kívüli épület rekonstrukciójával információs pontot, kiállítóteret, kávézót, jégpályát és minigolfpályát alakítanak ki. (A jégpályát már 2014-ben belengette Páva Zsolt a választási programjában - szerk) Emellett utakat, járdákat, buszfordulót újítanak fel, padokat helyeznek el és egyebek mellett játszótereket építenek - sorolták. Hozzátették: a közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével növelik.

Hangsúlyozták, a pécsi önkormányzat célja, hogy e beruházással bővítse turisztikai kínálatát, folytassa az állatkert modernizációjával megkezdett, a mecseki városrészt érintő attrakciók fejlesztését.

A tévétorony a kivitelezés ideje alatt is látogatható, gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.

Szóval majd (talán?) jövőre, pont, azaz PONT az önkormányzati választás esztendőjében. De szép is ez!