Beismerte a kormány, hogy ordas nagy kamu volt a Soros-zsoldosok listája

2018. április 27. 15:37 2018. ápr. 27. 15:37

Jávor Benedek EP-képviselőnek a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium is azt válaszolta, ők is csak a sajtóból tudnak arról, hogy világszerte kétezren dolgoznak a Soros Györgyhöz köthető szervezetekben. Vagyis az itthoni 2000 Soros-zsoldos csupán ordas nagy kamu volt.

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője kérte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodától és a Belügyminisztériumtól a kétezer "Soros-zsoldosról" szóló listát, ha már a választás előtt Orbán Viktor ezzel kapacitálta híveit, hogy rá szavazzanak - olvasható a 444 cikkében.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium azonban azt válaszolta a képviselőnek, hogy ők nem adatkezelői a kért dokumentumnak, vagyis náluk nincs ilyen irat.

Jávor Benedek

Semmi meglepő, csak a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésemre elárulta, hogy a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu, és az egész kampányt egy - amúgy kifejezetten provokációs...

Jávor szerint egyrészt ezzel bebizonyosodott, hogy "ordas nagy kamu" volt a Soros-zsoldosok név szerinti listázása, másrészt ezzel a kormány be is ismerte, hogy hazudtak.

A képviselő a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett rémhírterjesztés miatt. Sok reményt ugyanakkor nem fűzött ahhoz bejegyzésében, hogy feljelentéséből valami is lesz Polt Péter legfőbb ügyész miatt.