Már megint egy kitaposott kisbuszt árul a pécsi önkormányzat

2018. május 2. 13:38 2018. máj. 2. 13:38

A jelek szerint kifogyhatatlan tárháza a pécsi önkormányzat a lerúgott Ford Transitoknak. Tavaly ősszel kétszer is árverésre bocsátottak egy koros és erősen sok kilométeres kisbuszt, most pedig a klónja keres gazdát. Jelige: rossz műszaki állapot.

Az önkormányzat honlapján megpillantott hirdetés láttán egyből felmerült bennünk a gyanú, hogy a város ugyanattól a Transittól próbál szabadulni, melyet 2017 októberében és novemberében is árverésre bocsátott. Nem csodáltuk volna, hiszen nem érdekelhet sokakat egy 505 ezer kilométeres, műszaki nélküli négykerekű pénznyelő.

Jobban megnézve azonban kiderül, hogy ez egy új (régi) Ford Transit, ez egy 2.0 TD, 2004. február 20-án helyezték először forgalomba, műszakija tavaly december közepe óta nincs, és az óra szerint 368 486 kilométert tettek meg vele.

Az irányár 390 ezer forint, ami már borítékolja, hogy műszaki állapota nem olyan, mint annak a márkatársáé, melyet zürichi nyugdíjasok használtak második autónak havonta egyszer, mikor a fűtött és őrzött garázsból elgurultak vele a nagybevásárlásért, majd egyből márkaszervizbe, majd pedig autómasszázsba adták.

De hogy ez tényleg így van, azt az önkormányzat is elismeri. Felhívásában megjegyzi, a gépkocsi rossz műszaki állapotban van.

Akit ennek ellenére érdekel, vagy még sosem volt rossz autója, és meg akarja tapasztalni, hogy milyen is vezetni egy kihajtott, lerúgott gépet, az május 23-án licitálhat rá a polgármesteri hivatalban (7621 Pécs, Széchenyi tér 1. II/217., 2018. május 23. 10. óra).

További részletek a hirdetményben.