Szombaton is bőrig ázhatunk - itt a térkép, amit nem akartunk látni

2018. június 8. 17:24 2018. jún. 8. 17:24

Nem tart szünetet a mérsékelt övi monszun, szombaton is nagy esőkre kell készülni, a zuhékat a Dél-Dunántúl sem ússza meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton is folyatódik az elmúlt napokban megszokott esős idő. Mint írják, északkeleten gomolyfelhős, napos idő várható, másutt gyakori gomolyfelhő-képződés valószínű, több helyen - legkisebb eséllyel északkeleten - alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

A szakemberek figyelmeztetést is kiadtak a felhőszakadások, heves zivatarok miatt a hétvége első napjára. Nem szépítjük, nincs kivétel, mindenki ázik:

A vasárnap már kissé nyugisabbnak tűnik. A sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.