Most nagyon irigykedhet Páva Zsolt Komárom polgármesterére

2018. szeptember 14. 14:53 2018. szept. 14. 14:53

Molnár Attila Komárom fideszes városvezetője lett idén az Év polgármestere. A díjat pénteken Hajdúszoboszlón adták át, a Városi polgármesterek randevúja elnevezésű tanácskozáson. Három éve Páva Zsolt is szerette volna magáénak tudni ezt a címet, sajnos azonban egy elfogott levél, egy önkormányzati cég dolgozóinak szavaztatása miatt cikkünk nyomán kiborult a bili.

A történet azért jutott eszünkbe, mert az MTI éppen most újságolta el, hogy 2018-ban Molnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom első embere lett idén az Év polgármestere. A díjat pénteken Hajdúszoboszlón adták át, a Városi polgármesterek randevúja elnevezésű tanácskozáson.

2015 nyarán Páva Zsolt is szívesen lett volna az esztendő polgármestere. De nem lett. Amint akkor megírtuk, elfogtunk egy e-mailt, melyben az állt, legalább egy olyan, a pécsi önkormányzathoz kötődő cég vezetősége annyira próbálta tolni Páva sikerét, hogy az alkalmazottakat is ráállította a voksolásra.

"A www.szferaeuropa.hu weboldalon kellene szavaznotok az Év Polgármesterére, Dr. Páva Zsoltra, az ő nevének beírásával. Az alatta lévő sorokban lehet még szavazni (szintén névbeírással) az Év Alpolgármesterére és az Év jegyzőjére is, ezek már opcionálisak." - állt a levélben.

Ez már csak azért is volt überkínos, mert 2015-ben Pécs volt a házigazda, a Zsolnay Kulturális Negyed E 78 Koncerttermében rendezték meg a városvezetők éves fórumát, a XXI. Városi Polgármesterek Randevúját, ahol kihirdették a szavazás győztesét. Tök jól nézett volna ki, ha Páva Zsolt pont a pécsi eseményen büszkélkedhet el a címmel, de sajnos homokszem került a gépezetbe. Az elfogott levélből nagy botrány lett, cikkünk nyomán az RTL Klub is foglalkozott az üggyel.

Cikkünk megjelenése után Páva Zsolt közleményben tudatta, hogy visszalép a jelképes év polgármestere választástól, egyúttal hangot adott annak, hogy felháborítónak tartja az esetet, amennyiben jók a sajtóinformációk. Hát, igencsak jók voltak.

Páva helyett abban az évben Kiss Attila, Hajdúböszörmény első embere lett az Év polgármestere, „Az év alpolgármestere” Fidrus Péter (Ózd), az „Év jegyzője” dr, Lovász István (Pécs) lett.