Kínosan magyarázkodik Hoppál a bejegyzése miatt - videó

2018. szeptember 18. 12:25 2018. szept. 18. 12:25

Nagyon gyenge magyarázattal próbált előállni Hoppál Péter a múltheti gyermektelenségi posztja után, amiért még a Fideszből is leoltották. Most azt állítja, ő is megdöbbenéssel tapasztalta, hogy egyes európai vezetőknek nincs gyereke.

Mint ismert, Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, jelenleg pécsi fideszes országgyűlési képviselő múlt héten a Sargentini-jelentés kapcsán megosztott (illetve továbbosztott) egy bejegyzést a Facebook-oldalán, mely szerint nagyon furcsa, hogy egyes európai vezetőknek nincs gyerekük.

Hoppál akkor a bejegyzést ezzel kommentálta:

Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem... Ennyi.

A poszthoz gyorsan érkeztek azok a hozzászólások, amely szerint ez minden egyes embernek a magánügye, hogy miért van, vagy nincs gyereke. Az erre utaló megjegyzések zömét, több másik kissé kormánykritikusabb poszttal azonban Hoppál, vagy a Facebook-oldalának kezelője nemes egyszerűséggel törölte. Ellenben azok a hozzászólások, amelyek arról elmélkedtek, hogy "ezeknek nem szabadna szaporodni", azok maradhattak a kommentek közt.

Hétfőn, a Parlament őszi ülésszakának kezdetén az Index kérdésére Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a következőket mondta:

Nem szerencsés ilyet írni, ezt elmondtam Hoppál képviselő úrnak is. (...) Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek

.

Ezt egyébként több más kormánypárti politikus is hangoztatta az Index videójában.

A hvg.hu sikerült magát Hoppált elkapnia még hétfőn, akiknek a képviselő azt állította, Kocsis meg sem dorgálta, mivel a posztot vasárnap (tehát megosztása után 3 nappal) "kiegészítette" egy másik poszttal.

A volt államtitkár a hvg.hu munkatársának nyilatkozva pár mondat alatt jutott el odáig, hogy ő maga is megdöbbent (!) azon, hgy ennyi vezető európai politikus gyermektelen, és hogy mennyire sajnálja, hogy valakiket ez alapján gyűjtöttek össze.

Szerinte ugyanakkor neki van igaza, mert a szavait a "zsoldos újságírók" félreértelmezték.