Dupla hidegfront cseszi el a hosszú hétvégét

2018. október 17. 12:05 2018. okt. 17. 12:05

Ha kirándulást szerveztél a négynapos víkendre, lehet, nem árt az utolsó pillanatban átgondolni a terveket. A legfrissebb előrejelzés szerint szombatig marad a szép idő, aztán egy esti hidegfront elront mindent, október 23-án pedig egy újabb hidegfront biztosítja be a morcos őszi időt.

Péntekig az ország nagy részén még kitart a vénasszonyok nyara - írja az Időkép. A napsütést már több felhő szűrheti, helyenként jelzésértékű csapadék is hullhat, de erre csak kevés esély van. Marad a szélmentes idő, 20 fok feletti csúcsokra számíthatsz.

Szombaton feltámad az északi-északnyugati szél, de még így is 17-22 fokig melegszik a levegő. Este aztán északnyugat felől hidegfront érkezik, amely szórványosan okozhat kisebb esőt, záport, jelentős mennyiségű csapadékra azonban nem kell számítani.

Feltámad az északi szél, vasárnap napközben a Dunántúlon és keleten, északkeleten erős lökések is lehetnek. Visszaesik a hőmérséklet, a csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul

Hétfőre a prognózis szerint átmenetileg nyugodtabb, naposabb idő jöhet. A szél csak helyenként lehet élénk, napközben 13-18 fok között alakulhat a hőmérséklet. A mostani számítások szerint nemzeti ünnepünkön, október 23-án újabb hidegfront érkezhet erős széllel, de ismét csak kisebb mennyiségű csapadékkal.

Üdv az őszben!