Szerződések és szervilizmus – ülésezik a pécsi közgyűlés

2018. október 17. 17:55 2018. okt. 17. 17:55

Csütörtökön ismét összeül a pécsi közgyűlés. Bokacsattogatva megszavazzák majd a hajléktalanok üldözésével kapcsolatos helyi rendelkezést, meg kisebb döntéseket hoznak nagyobb uniós projektekről.

Csütörtökön ismét ülésezik a pécsi közgyűlés. Egyebek mellett szó lesz arról, amint azt már megírtuk, hogy nincs a sanyarú helyzet, hogy a pécsi önkormányzat ne segítse meg 28 millió forinttal a PSN Zrt-t.

Természetesen Pécs sem maradhat ki a hajléktalanok hazazavarásából. Módosítja az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, egyebek mellett a közterület-felügyeletre testálja az életvitelszerűen, immár tiltott módon hajléktalankodók holmijának elszállítását és őrzését. Az előterjesztés úgy fogalmaz: az október 15-én hatályba lépett kormányrendelet „az önkormányzatok tekintetében is új feladatokat határoz meg”. Nem volt kérdés tehát, hogy az önkormányzat beszáll-e a hajléktalanok holmija körüli ocsmány mizériába, legfeljebb az, hogy melyik szervezet lesz az a szerencsés, amely megkapja a nemes feladatot.

A Fidesz vezette pécsi önkormányzattól egyébként sem állt messze a hajléktalanok szó szerinti üldözése. Páva Zsolt polgármester maga kérdezte meg telefonon a pécsieket, hogy zavarja-e őket a belváros padjain folytatott hajléktalankodás-koldulkodás, és mivel hát igen, zavarta, a kormányoldali vezetésű önkormányzat legott ki is tiltotta őket a város csinosabbik feléből. A városi média pedig mindezt meglehetősen ocsmány hangvételű írásokkal támasztotta alá. Na de már mindegy, mert a hajléktalanüldözés állami szintre lépett, le van a lelki teher, már csak a logisztikát kell megoldani.

Lesz majd más is a közgyűlés előtt, TOP-projektekről hoznak döntéseket, finanszírozási és haszonbérleti szerződéseket módosítanak, de az idei költségvetés módosításával kapcsolatban is dűlőre kell jutnia a városanyáknak és –atyáknak.