Lázár füstölő, vörös posztója

2018. október 18. 16:35 2018. okt. 18. 16:35

Ugye nem dőltél be annak a baromságnak, hogy az unokád majd nem kap cigit? Nem mintha úgy kéne neki. Töretlenül dübörög a kormányzati hülyének nézés, évek óta ez megy: ahogy csinálnak egy sokmilliárdos aljasságot, valami éktelen hülyeséggel fedik el.

A nap híre, gondolom, megvan: Lázár kitalálta, aztán kitálalta a mestertervet, a neve Füstmentes Magyarország. A célja, hogy „belátható időn belül” füstmentes legyen az ország.

Azért kedvenc ex-kormánytagunk, ma miniszteri biztos azért tud távlatokban gondolkodni, az egyik ötlete az, hogy aki 2020 után születik, már egyáltalán ne vehessen cigit az országban, akkor se, ha nagykorú lesz.

Van még persze terv, kinézetné a cigit a kocsidból a jó Lázár, és jaj lesz neked, ha dohányosként próbálsz munkához jutni.

Durván hangzik, mégis azt gondolom, hogy próbáljunk a lényeges dolgokra koncentrálni.

1. Lázár János úgy tekint magára és a Fideszre, mint olyan emberek csoportja, akik 20 év múlva is jelentős befolyással bírnak az életünk mindennapjaira.

Ettől függetlenül már a puszta terv hallatán mindenki azt hiszi, hogy elment az esze. Megint.

Pedig erről szó sincs. Csak kellett valami éktelen baromság, ami segít háttérbe szorítani az igazi aljasságot.

2. Mert ugye ettől még nem felejtetted el, hogy nyírták ki a lakástakarékokkal együtt az öngondoskodás újabb bástyáját a héten, rohamtempóban?

Nem Lázár a hülye, hanem az, aki erre figyel a lényeg helyett.