Légy a lábadozó gyermekek Mikulása - mutatjuk, hogyan segíthetsz

2018. november 28. 12:20 2018. nov. 28. 12:20

Új játékokat szeretne vásárolni a Nevetnikék Alapítvány azoknak a gyermekeknek, akik az ünnepek idején is a pécsi kórházi osztályokon gyógyulgatnak. Már sokan segítettek, de még bőven van helye az adományoknak, a karácsony pedig közeleg. Mutatjuk a listát, hogy milyen játékszerekkel teheted szebbé a kis betegek napjait.

"Kedves Mikulás!

Önkéntesek vagyunk. Egész évben jók voltunk. Mindannyian heti egyszer bementünk valamelyik gyerekosztályra. Kérlek, teljesítsd a kívánságunkat, hogy sok új játékkal játszhassunk karácsonytól a beteg gyerkőcökkel. Úgy, de úgy szeretnénk!"

- ezekkel a sorokkal tette közzé adománygyűjtő felhívását a kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak megszervezésével, a betegek gyógyulásának elősegítésével, a kórtermi környezetük barátságosabbá tételével foglalkozó pécsi Nevetnikék Alapítvány a Facebookon.

Mint írták, az onkológiára és pszichiátriára szeretnének új játékokat venni, emellett egy-egy ajándékcsomagot is szeretnének készíteni azon kis betegeknek, akik az ünnepi időszakot a kórházban töltik. Az alapítványt most meghívták a klinika Mestyán Gyula osztályára is, hogy egy kis játékkal dobják fel az ott gyógyulók napjait. Ehhez is szükségük van némi segítségre.

Az alapítvány közzétette a listát (kattints ide érte), hogy mit is szeretnének a Mikulás puttonyába tenni. A lista naponta frissül, ha segítenél, előtte érdemes egyeztetni a Nevetnikékkel, hogy aktuális-e még.

Ha te is szebbé tennéd a kicsik karácsonyát, válassz ki egy játékot a listáról, és utald át az árát az alábbi bankszámlára:

10102440-36107600-01003009