Maradtak még jó emberek Pécsen

2018. december 10. 07:19 2018. dec. 10. 07:19

A Kossuth térre költözött vasárnap a Tele puttony – tele tál nevű rendezvény, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és segítőik ezúttal is a legrosszabb helyzetben lévőkön segítettek.

Vasárnap a Kossuth Térre várta Sólyomné Baranyai Elza, a BMSZA, a Nő az Esély Egyesület és aktivisták a legnehezebb helyzetben élőket. A Nő az Esély Egyesület a héten bőven kivette a részét a tennivalókból: pénteken több tucatnyi nehéz helyzetben élő család és gyermek szemébe csalt már örömkönnyeket. A vasárnapi eseményen volt zsíros kenyér, virsli, Mikulás, turkáló. A tél évek óta meghatározó jótékonysági eseményének egyik szervezője így foglalta össze számokban a történteket:

„Ma Pécsett a Kossuth téren 120 -130 ember kapott egy tál meleg ételt. Számokban a mai nap: 87 adag virsli mustárral, 100 db zsíros kenyér hagymával, 187 db plüss játék, 52 db mesekönyv, 73 db Mikulás csomag, kb. 10 kg alma, kb. 20 kg mandarin, kb. 70 db jó minőségű gyermekjáték, kb. 2 mázsa jó minőségű, tisztára mosott használt ruha, 16 pár felnőtt cipő, 18 pár gyermekcipő. 43 jó ember, aki adakozott, 26 jó ember aki munkálkodott azon, hogy ez az esemény ma megvalósuljon. Mindenkinek köszönet a munkájáért. Kellemes Karácsonyt!”

Az eseményen megmaradt édességeket és játékokat a szervezők még vasárnap délután elvitték a Megye utcai gyermekotthonba, ahol kitörő örömmel fogadták őket.

Svájcból varázsoltak új cipőt

Szabina és Levente pécsi születésű fiatalok, akik ma Svájcban élnek. Ők pénzt utaltak haza és azt kérték itt élő rokonuktól, hogy a vasárnapi eseményen a nevükben segítsen. A kérés úgy szólt: Levente édesapja válassza ki a rendezvényen a legkevésbé téliesen öltözött embert, és vegyen neki egy pár új, téli cipőt. A választás a könnyekig meghatott Évára esett, aki mamuszát a szomszédos áruházban némi próbálgatás után egy vadonatúj téli bakancsra cserélte.

Cseppnek tűnhet a tengerben, de arra remek példa, hogy advent idején bármi megtörténhet.