Bréking: a siklósi Fidesz MINDEN posztot felosztott előre!

2018. december 28. 17:34 2018. dec. 28. 17:34

Ülésezett a Fidesz siklósi szervezete a napokban a 2019-es önkormányzati választások kapcsán. Nem gatyáztak: úgy tudjuk, a város nagyjából minden fontos pozícióját felosztották előre, még a jegyző és a városházi osztályvezetői posztok is elkeltek, de a városgondnokság vezetői székéért is óriási küzdelem folyik. Önbizalomban nincs hiány, az biztos, bár selyemzsinór is akadt.

Valószínűleg mindenhol készülnek már a jövőre esedékes önkormányzati választásokra, a siklósi Fidesz viszont kissé mintha túltolta volna.

A Pécsi STOP birtokába került dokumentum alapján a nemrég tartott városi pártgyűlésen hatalmas osztozkodás volt.

A polgármesteri posztra a korábban Marenics ellenében hiába próbálkozó Mojzes Tamást szánják, de készültek arra is, ha „valami közbejön”, ebben az esetben Szentgyörgyváry Péter tölti be a posztot.

Alpolgármester Virág Lászlóból és Manyaszekné Várnai Juditból lehet, a politikai kabinetvezetői pozíciót M. Tóth Szilvia nyerte el máris.

Ez eddig rendben is volna, de nem fukarkodtak a városházi pozíciókkal sem, azaz fel sem merül, hogy esetleg nem lesz meg a párt városházi többsége. Előre kiosztották a városüzemeltetési (Bogyó Gyula), a pénzügyi osztály vezetését (Bacsa Levente), de a jegyzői posztra is van jelölt, itt mindössze annyit jegyeztek le, hogy „Bacsa L. felesége”, de ez még „feltételhez kötve”. A városgondnokság vezetői posztjára már most akkora a tülekedés fideszes berkekben, hogy még nem is tudtak dönteni.

Az is kiderült a birtokunkba került feljegyzésből, hogy a testület két jelenlegi tagja, Juhász és Mikola (egyikük alpolgármester) nem indulhatnak jövőre a Fidesz színeiben, gyakorlatilag kegyvesztettek lettek.

Siklóson minden bizonnyal azután bolydult fel a kormánypárti gépezet, hogy Marenics János független polgármester nemrég bejelentette: a következő választáson nem indul el. Nagy „Mulatásit Mindenkinek” Csaba meg is eresztett a témában egy a korábbi énjéhez méltatlan, igazán tuskóra sikerült beszólást.