Látványos ellenzéki akcióval indulhat a hétfő a Parlamentben

2019. február 17. 16:37 2019. feb. 17. 16:37

Február 18-án kezdődik a tavaszi ülésszak a Parlamentben, melyre lapértesülés szerint összehangolt akcióval készülnek az ellenzéki pártok.

A Népszava írt arról, hogy a pártok már péntek délután egyeztettek a témában. Azt is tudni véli a lap, hogy az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik együtt készül valamire.

Mint ismert, decemberben, a túlmunkakeret-emelés ellen is összellenzéki tiltakozás volt (a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom szekcióját nem számítva, mely olyannyira ellenzéki, hogy lelkesen bólogat a Fidesznek, ekézi a tüntetőket, a kormánypárti média pedig bizarr szeretettel hordozza a tenyerén). Emiatt Kövér László egyhavi illetményelvonással büntetett 38 országgyűlési képviselőt - természetesen nem a Fidesz-KDNP patkóban ülők közül.

Hogy most hétfőn mi várható, arról egyelőre nincsenek részletek. A Népszavának az egyik politikus azt mondta, „folyamatosan a házszabály határait feszegető magatartást tanúsítanak majd”. Egy másik szerint az jelenleg a legnagyobb kihívás az ellenzéki pártoknak, hogy előjöjjenek valami fenntartható stratégiával, ami nem is lesz "ingyencirkusz".