Kivonulással indította az ellenzék a tavaszi parlamenti ülésszakot

2019. február 18. 14:33 2019. feb. 18. 14:33

Tiltakozással és kivonulással üzent az ellenzék a Fidesz-KDNP-nek a hétfőn kezdődött tavaszi parlamenti ülésszak első napján.

Mi is hírt adtunk a Népszava nyomán, hogy a február 18-i parlamenti ülésre összehangolt akcióval készült az ellenzék. Az ATV és a Mérce tudósítása szerint ennek jegyében az ellenzéki politikusok nem álltak fel Kövér László bevonulásakor, nem szólaltak fel napirend előtt, majd kivonultak a Parlamentből, közös sajtótájékoztatót tartva.

"2,5 millió ember üzeni ennek a kormánynak azt, hogy elég volt abból, amit csinál."

- nyitotta a felszólalók sorát a DK-s Varju László. Utána Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke kapott szót. Beszélt arról, hogy az ellenzék egységét az a törvény hozta létre, mely sárba tiporja a munkavállalók jogait, mely ellehetetleníti a szakszervezetek munkáját. Hangsúlyozta, nem hagyják, hogy szétverjék ezt az egységet, és azt sem, hogy ez a kérdéskör lekerüljön napirendről.

Ezután Esztergomba, a Suzuki gyárához indultak, hogy ott tiltakozzanak a dolgozó- és szakszervezet-ellenes lépések ellen. A Mérce felidézte, a Suzukinál még azelőtt kirúgták a frissen formálódó szakszervezet vezetőjét, hogy egyáltalán létrejött volna az érdekvédelmi szervezet.