Júniusban mutatja be közös ellenzéki képviselőjelöltjeit a Mindenki Pécsért Egyesület

2019. május 24. 11:49 2019. máj. 24. 11:49

Június 7-ig lehet jelentkezni a Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelölt-válogatására, melyre rábólintottak az ellenzéki pártok - mondta el Mellár Tamás, a szervezet elnöke pénteken, a pécsi városháza tövében tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az a lényeg, hogy az emberek lássák, az a cél, hogy pártszíneket háttérbe szorítva létrejöjjön egy összefogás, mely a mostani városvezetésnek mutatna ajtót.

Mellár elmondta, egyetértés alakult ki az ellenzéki pártok között a tekintetben, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület a legmegfelelőbb ernyőszervezet egy közös lista állítására az önkormányzati választásokra.

Szavai szerint az a cél, hogy minden körzetben egyetlen ellenzéki jelölt legyen, az ellenzéki pártok többsége rábólintott Mellár egyesületének ezzel kapcsolatos eljárásrendjére. 23 képviselőjelölt jelentkezett be ebbe a szövetségbe, elfogadva az egyesület által meghatározott alapelveket. Eddig a Jobbiktól, az LMP-től és a Párbeszédtől érkeztek jelölések, jövő héten pedig a többi párt is küldi az ő jelöltjeiket.

Mellár hangsúlyozta, további jelölteket várnak, akár civil jelölteket is, június 7-ig lehet jelentkezni, ezután június 12-ig kiválasztják az ellenzéki pártok a körzetek legesélyesebb jelöltjeit. Az ellenzéki pártok alakítanak ki egy választási bizottságot, a 18 közös, ellenzéki képviselőjelöltet a tervek szerint június 13-án mutatják be. A delegáltak a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak majd az őszi választáson.

"A lényeg, hogy az emberek azt érezzék, hogy itt most nem egy jobbikos vagy MSZP-s jelölt van, hanem a Mindenki Pécsért jelöltje, a cél pedig az, hogy a mostani vezetést leváltsuk. Aztán majd a választások után kiderül, milyen frakciók alakulnak majd meg."

Mellár arról is beszélt, polgármesterügyben megosztottság van, ezzel a kérdéssel nem is foglalkoztak. Az egyéni képviselőjelöltek tekintetében sikerült konszenzust kialakítani, míg a polgármester személyének kérdésében nem. Felidézte: a függetlenként induló Péterffy Attila mögé három, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum állt be, a Jobbik és az LMP viszont nem. Ezért a közös képviselőjelöltek és a közös polgármesterjelölt kérdését el lehet választani egymástól.

"Abban az időszakban vagyunk, hogy kompromisszumokat kell kötni"

- tette hozzá.

Forrás: pecsistop.hu