34 fok is lehet a hétvégén, nem ússzuk meg a zivatarokat

2019. július 4. 14:25 2019. júl. 4. 14:25

Újfent 30 fok feletti értékek várhatók az elkövetkezendő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, a hétzárás azonban dörgősnek, villámlósnak ígérkezik.

Pénteken a megnövekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Mindazonáltal az esti órákban az északkeleti határ közelében egy-egy futó zápor kialakulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Szombaton napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, északon helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Vasárnap a fátyolfelhők és a napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb.

A várható zivatarok miatt vasárnapra veszélyjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, de ez még változhat.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu