A Dél-Dunántúl lesz szombaton az ország legforróbb része

2019. július 5. 13:09 2019. júl. 5. 13:09

29-34 fok várható szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, a legmelegebb pedig Somogyban, Tolnában és Baranyában lehet.

A prognózis szerint július 6-én napos időre számíthatunk általában csak kevés felhővel, estig csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, az Északi-középhegység térségében néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

A nappali középhőmérséklet többfelé meghaladhatja a 25 fokot, a hőség miatt a dél-dunántúli megyékre figyelmeztetést adtak ki:

Vasárnap már megszaporodhatnak a gomolyfelhők, egy hidegfront érkezik, többfelé záporokat, zivatarokat eredményezve. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb.

34 fok is lehet a hétvégén, nem ússzuk meg a zivatarokat

Újfent 30 fok feletti értékek várhatók az elkövetkezendő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint, a hétzárás azonban dörgősnek, villámlósnak ígérkezik. Pénteken a megnövekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Mindazonáltal az esti órákban az északkeleti határ közelében egy-egy futó zápor kialakulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu