Vihar: a legtöbb helyen már végeztek a baranyai tűzoltók

2016. július 14. 14:17 2016. júl. 14. 14:17

Csütörtök kora délutánra már szinte mindenhol befejezték a vihar miatt szükségessé vált beavatkozásokat a tűzoltók Baranyában.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfrissebb tájékoztatása szerint a szerda délután Baranya megyét elért hidegfront és viharos időjárás okozta események miatt a megye tűzoltói összesen 88 beavatkozást teljesítettek. Többek között útzárat okozó fákat és villanyvezetékre dőlt faágakat távolítottak el, valamint megrongálódott épületeknél fakivágásokat és műszaki mentéseket végeztek.

A 13 óa 36-kor kiadott helyzetjelentés szerint Majson az Ifjúság téren a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége 2 darab 15 méter magas derékba tört fát távolít el, a Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói a Villányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak segítségével végeznek beavatkozást Villányban, ahol egy pajta teteje leszakadt és az alatta lévő gépjárművet veszélyeztette. A járművet kiszabadították.

Amint azt korábban írtuk, Pécsen az Ybl Miklós és a Jedlik Ányos utcákban fakivágás és műszaki mentési beavatkozást kellett végezni, a Siklósi úton is egy kidőlt fa adott munkát a szakembereknek. A Nevkónál egy fa rádőlt egy másikra, ott is szükség volt beavatkozásra. Babarcon egy 25 méter magas fa kidőlt és egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg.

A megyeszékhelyen a vasútállomásnál sem volt egyszerű az élet július 14-én a reggeli órákban, ugyanis az Indóház téren több centiméternyi víz állt az úttesten.