Kifizették végre a Ledina Kerámia dolgozóit

2016. augusztus 15. 16:40 2016. aug. 15. 16:40

Öt nap késéssel, de megérkezett a Ledina Kerámia Kft. dolgozóinak a fizetése - értesült a Pécsi STOP. Ezen a béren már rajta van az új tulajdonos által beígért 10 százalékos emelés is.

Megkapták végre az esedékes fizetésüket a Ledina Kerámia Kft. dolgozói - értesült portálunk.

A Ledina Kerámiához június elején ment át a Zsolnay Porcelánmanufaktúrától 118 fő, a céget amolyan ellen-Zsolnayként hozta létre az önkormányzat.

A dolgozók az első fizetésüket úgy kapták meg, hogy a Tettye Forrásház Zrt. önkormányzati cég kölcsönadott az akkor még be sem jegyzett Ledina Kerámiának.

A következő fizetésük augusztus elején lett volna esedékes (augusztus 10-én), ám ezt az önkormányzat már nem utalta el a dolgozóknak, mivel a nagy garral bejelentett ellen-Zsolnay céget eladták hárommillió forintért (amennyiért megalapították).

Az új tulajdonos - az Anidel Projekt Kft., amit augusztus 8-án alapítottak meg, mikor a Ledinát végre bejegyezte a cégbíróság - 10 százalékos béremelést ígért már az augusztusi bérre is, ezt kapták meg végül augusztus 15-én a munkavállalók.

A pécsi önkormányzattól 33 napnyi várakoztatás után megtudtuk, amíg a cég a helyhatóság tulajdonába tartozott, addig - ez egyszeri alkalom a fizetést tekintve - "megközelítőleg 15 millió forintot fordított a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-től átvett dolgozók bérezésére."

Az Anidel Projekt Kft. mögötti kusza céghálót (van ciprusi vállalat is a tulajdonosok közt) felderítve kiderült, a Ledina új tulaja Bozóki János található, akinek a tulajdoni háló végén álló egyik cége pont ugyanabba a budapesti, V. kerületi címre van bejegyezve, mint amelyik házban a Pécset sok ügyben képviselő Szabó Iván ügyvédi irodája található.

Arról továbbra sem tudni, hogy a Ledina Kerámia dolgozói hol, mit és milyen eszközökkel fognak dolgozni, ugyanis az új tulajdonos céghálózatában a vállalkozások jobbára üzletvezetést adtak meg fő tevékenységi körként, maga az Anidel Projekt Kft. is egy budapesti, belvárosi házba van bejegyezve.