DombóWar: terepjáróval ment a polgármesterre a disznótartó

2016. szeptember 15. 11:41 2016. szept. 15. 11:41

A dombóvári polgármester szerint csak reflexein múlt, hogy ellenlábasa, egy családi szálakkal a Fideszhez kötődő helyi vállalkozó nem ütötte el, amikor biciklizett. Trágárkodás is volt, most pedig nyomozás van.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatót a témában, de Facebook-oldalán is megemlékezett a történtekről.

Az eset még július közepén történt. Azért lett éppen most téma, mert a minap érkezett értesítés az Országos Rendőr-főkapitányság határozatáról, amellyel a Tolna megyei helyett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot jelöli ki az ügyben a nyomozás lefolytatására.

Az eset július 20-án az esti órákban történt, amikor Szabó Loránd ismerőseivel kerékpártúrára indult. Arra lett figyelmes, hogy egy nagy fehér terepjáróból „a lehúzott ablakon keresztül a sofőr esze-veszettül ordít kifelé. Ekkor ismertem rá a kiabálóra, aki nem más volt, mint a jogszabály ellenes disznótartásról elhíresült Naszvadi Endre” – írja Szabó közösségi oldalán.

Endre testvére, Naszvadi Balázs fideszes politikus, ennek fényében érthető, hogy a dombóvári Fidesz miért állt ki többször is a mezőgazdasági vállalkozó mellett a zajos-szagos mangalicaügyben.

- Pár méter tekerést követően arra lettünk figyelmesek, hogy felpörgő motorhanggal az említett Nissan mellénk sorolt, és sofőrje letekert ablaknál tovább folytatja a féktelen ordítozást – mesélte Szabó Loránd. Mint mondta, ő maga volt „kis köcsög, buzi, rohadék és miegymás”, de családja hölgytagjait is összefüggésbe hozta Naszvadi ősi, de nem éppen hízelgő foglalkozással.

A polgármester elmondta: eközben a távolság közte és az autó között csak pár centi volt, miközben sorra jöttek szembe más járművek. Az autó egy darabig követte, majd, mint a polgármester mondta, Naszvadi Endre rárántotta autóját, és csak a reflexeinek köszönheti, hogy nem ütötte el. Szabó elmondta: nem sok választotta el attól, hogy a szépnek induló túra vége nem a kórház lett, sőt, az élete is veszélyben forgott.

A polgármester sajtótájékoztatóján latolgatta a lehetséges okokat. A már említett disznóügy mellett felmerült, hogy éppen ezen a napon intézkedtek amikor az egyik dombóvári utcában fittyet hányva a súlykorlátozásra behajtott Naszvadi cégének egy hatalmas kombájnja. A lakók korábban aláírásokkal fordultak már hasonló ügyben a városvezetéshez segítségért.

- Üzenem Naszvadinak, nem félek tőle, egy gyáva, piti alaknak tartom – mondta Szabó Loránd. - Viszont féltem hozzátartozóimat, gyermekeimet, páromat, mert ettől az alaktól minden kitelik. Ezért kérem a rendőrséget, hogy a jövőben nyújtsanak segítséget családom megóvása érdekében, ugyanis Naszvadi nem állt le. Az eset óta is szóban megfenyegetett, ha meglát, bemutogat.

Szabó Potápi Árpádot, a Fidesz helyi elnökét is megszólította az ügyben, mivel a párt több helyi potentátja nyíltan kiállt Naszvadi mellett. A polgármester azt sem titkolta, hogy a vállalkozó szépen nyert földet, géptámogatást a Fidesz kormányzása idején.

Szabó azt kérdezte Potápitól: a jövőben számíthatnak-e a dombóváriak arra, hogy akik fel mernek lépni Fideszhez közeli személyek, szervezetek jogszabálysértései ellen hasonló eszközökkel próbálják-e megfélemlíteni, elhallgattatni őket?

A polgármester azt üzente a Fidesznek és helyi vezetőjének a sajtótájékoztatón: „Dombóvárból nem csinálnak Szicíliát, mindent megteszünk az itt élők nyugalma és biztonsága érdekében”.