Nocsak: Bozóki levédetné a Zsolnay nevet - frissítve!

2016. október 7. 11:09 2016. okt. 7. 11:09

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra közleménye – és a hozzá mellékelt dokumentum tanúsága szerint – a Ledina Kerámia Kft. hátterében álló Bozóki János kezdeményezte a Zsolnay márkanév védjegybejegyzését a saját nevére.

A közlemény szerint Bozóki János, aki egy bonyolult céghálón keresztül kötődik az ellen-Zsolnay Ledina Kerámia Kft-hez, 2016. szeptember 1-jén kezdeményezte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál a „Zsolnay” márkanév saját nevére történő védjegybejegyzését.

Mint ismert: augusztusban Pécs önkormányzata egy Bozókihoz köthető tulajdonos részére értékesítette a Ledina Kerámia Kft-t.

„Láthatóan az önkormányzat és a hozzá közel álló vállalkozói kör nem tett le arról, hogy Pécsett, a Zsolnay márkanevet bitorolva porcelángyártásba kezdjen, megkárosítva ezzel a Zsolnay brand jogos tulajdonosát a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-t. Pécs városának érintettsége kifejezetten aggályos, hiszen a város, korábban több szerződésben is vállalta, hogy megőrzi a Zsolnay örökséget és annak hagyományait, amit most éppen Bozóki János készül aláásni” – áll a Zsolnay közleményében.

Frissítés - Ledina Kerámia: védtelen volt a márkanév

A Ledina Kerámia Kft. péntek délután közleményben reagált a Zsolnay Porcelánmanufaktúra nyilatkozatára.

Szerintük féligazságok keringenek a médiában, a közeljövőben pedig sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

Közleményük szerint a Ledina Kerámia Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő, itthon adózó cég, amelynek semmi köze nincs a pécsi önkormányzathoz, vagy a felügyelőbizottsági tagokhoz, mivel utóbbiaktól az új tulajdonos egyik első intézkedése volt megválni.

A cég elismerte a márkanév levédetését, szerintük erre azért volt szükség, mert az a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mulasztása miatt védtelenné vált.

„A Ledina Kerámia Kft. tulajdonosa szoros együttműködést igyekszik kialakítani a Zsolnay család két tagjával annak érdekében, hogy valamennyi a Zsolnay örökséggel kapcsolatos jog végre biztos helyen legyen, mert csak így látja biztosítottnak a név és a kultúra hosszú távú fennmaradását és mindannak az értéknek a megőrzését és Pécsett tartását, amely a Zsolnay-t az elmúlt 160 évben jellemezte.” – áll a kommünikében.