Megint Csikóstőttős: most a vízművel gyűlt meg a bajuk

2016. november 1. 17:32 2016. nov. 1. 17:32

Pár éve Csikőstőttős, a virágzó kis település Tolna, Baranya és Somogy határán legfeljebb akkor került be a hírekbe, ha elöntötte az árvíz. Manapság már más a helyzet, a tóbotrány után most a kistérségi vízművel gyűlik meg a község baja.

Ha másodfokon is veszít, több mint egymillió forintot fizethet Csikóstőttős a dombóvári vízműnek, amiért három éve nem teljesítette egy díjfizetési kötelezettségét. A döntés más önkormányzatokat is érinthet – írja a 7200 című dombóvári lap.

Az újság szerint egyelőre első fokon, de pert nyert a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. Csikóstőttős önkormányzata ellen. Az ügy előzménye, hogy 2012-ben a Dombóváron és térségében szolgáltató vízmű megrendelte a kezelésében lévő közművagyon felmérését. Ezt a szolgáltató megrendelte, egy kft. el is végezte bruttó 31,4 millió forintért.

A felperes szolgáltató 2013 nyarán számlázta tovább Csikóstőttősnek a rá eső részt, 2,8 millió forintot, ám az önkormányzat nem fizetett, többszöri felszólításra sem. Az ügyben első fokon a vízmű nyert. A fenti ügy miatt a szolgáltatónál visszatartott bérleti díjon felül több mint 1 millió forintot és kamatait fizetheti Csikóstőttős, és bő 150 ezer forint plusz perköltség is a települést terheli.

A lapnak nyilatkozó dombóvári polgármester, Szabó Loránd szerint az igazi baj az, hogy Pintér Szilárd, csikóstőttősi kollégája az ügy keletkezésekor más polgármesterekre is nagy hatással volt. Így több falu járhat majd ugyanígy, ezt a mostanit ugyanis próbapernek szánták, és ha másodfokon jóváhagyják a mostani ítéletet, ezt több eljárás követheti.