Vírus tizedeli a déli határt védő baranyai rendőröket

2016. november 29. 13:02 2016. nov. 29. 13:02

Vírusos megbetegedéssel esett ágynak 33 baranyai rendőr a déli határ védelme közben, hárman közülük jelenleg is kórházban vannak - értesült a Magyar Nemzet. A megbetegedés hányással és hasmenéssel jár.

Súlyos vírusfertőzés támadta meg a déli határ védelmét ellátó baranyai rendőröket. A Magyar Nemzet információi szerint eddig 33 fő betegedett meg, közülük hárman jelenleg is kórházban vannak. A rendőrök a bács-kiskun megyei határszakaszon dolgoztak.

A lap megkeresésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elismerte a lebetegedéseket, tájékoztatásuk szerint "a rendőreik közül harminchárman betegedtek meg az elmúlt napokban, valamennyien Bács-Kiskun megyében teljesítettek szolgálatot a déli határnál. Közülük hármat jelenleg is kórházban ápolnak, huszonketten Bács-Kiskun megyei szálláshelyükön, heten pedig saját otthonukban lábadoznak, egy rendőr viszont már teljesen meggyógyult" - olvasható a cikkben.

A megbetegedés okát a rendőrség jelenleg is vizsgálja, a kiesett állomány miatt azonban a déli határ védelme nem gyengült meg. A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint ugyanis "a megbetegedések miatt szükségessé vált erő- és eszközátcsoportosítások megtörténtek, a rendőrség továbbra is a szükséges és megfelelő létszámmal biztosítja az államhatár védelmét" - tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.