Személyesen mondott köszönetet a pécsi rendőrkapitány a hétköznapi hősöknek

2016. december 26. 11:15 2016. dec. 26. 11:15

Maga Korontos Zoltán rázta meg annak a két férfinak a kezét, akik néhány napja az utcán kaptak el egy fiatalt, aki néhány pillanattal ezelőtt lopta el egy idős asszony táskáját.

Amint arról még december 22-én hírt adtunk, táskát lopott a 17 éves fiú a Komlói úton szerda délelőtt, de nem örülhetett túl sokáig neki.

A fiatal elvette egy 79 éves asszony táskáját, majd elrohant vele. Két arrajáró férfi viszont egyből segített, el is kapták, vissza is tartották, míg megjöttek a rendőrök.

A srác a kihallgatás során azt mondta, miután észrevette az idős asszonyt, azonnal eldöntötte, hogy ellopja a táskáját, arra azonban nem számított, hogy járókelők az asszony segítségére sietnek.

A történetnek itt nincs vége. Amint arról a rendőrség a honlapján beszámolt, a táskatolvajt lekapcsoló járókelőknek példamutató magatartásukért december 23-án délelőtt a Pécsi Rendőrkapitányságon mondott köszönetet Korontos Zoltán rendőr ezredes, Pécs rendőrkapitánya.

A kapitányságvezető köszönetnyilvánításában elmondta, hogy a két férfi magatartása példaértékű és egyértelművé tette, hogy a rendőrség munkája csak lakossági támogatással lehet eredményes.

Az idős asszony segítségére siető két férfi a kapitányságvezetőtől egy-egy, erre az alkalomra készített emléklapot, és gyermekeik részére karácsonyi ajándékcsomagokat adott át.