Közmunkásokat kell bevetni a cigányozós falfirka eltüntetéséhez

2017. január 16. 12:05 2017. jan. 16. 12:05

A rendőrség szerint már el lehet tüntetni a PTE Ifjúság úti épülete előtt álló egyik társasház oldalán virító rasszista falfirkát, de a háznak nincs erre pénze, egyébként is perben állnak a Radírpókkal (!), a BIOKOM feltette a kezét, miszerint nem az ő dolga. Úgy fest, hogy taktikai közmunkásokat kell bevetni a felirat ellen.

Még január elején írtunk róla, hogy valaki, gyanúnk szerint nem leendő vagy praktizáló agysebész, festékszóróval a „Fakóbőrű cigók! Diplomával sem váltok magyarrá! Díszcigók lesztek!” feliratot írta fel az egyik pécsi egyetemi épülettel szembeni panelház falán.

A feliratnál flashmobot is tartottak, melyet a roma származású diákokat támogató Wlislocki Henrik Szakkollégium szervezett.

Azóta eltelt idestova két hét, a felirat azonban még mindig nem tűnt el a társasház oldaláról, sőt, bővült, ráadásul Örkény nem tudott volna olyat írni, mint ahogy ez a történet jelenleg áll.

Január 16-án Tóth Orsolya, a PTE BTK adjunktusa osztotta meg az alábbiakat a flashmob Facebook-eseményénél:

A felirat még ott "virít". Beszéltem a rendőrséggel. Felőlük már le lehet szedni. A Biokomnál azt mondták, ez nem az ő feladatuk, mivel egy társasház falán van, a közös képviselő keresse meg Radírpókot (ez egy létező Kft!!!!), és végeztesse el vele a munkát. A közös képviselő úgy tájékoztatott, hogy ők perben állnak a Radírpókkal, és a háznak egyébként sincs erre pénze. Mivel azonban az önkormányzattól is megkeresték a közös képviselőt, ezért most úgy látja, hogy közmunkások segítségével el fogják tüntetni. Előbb. Utóbb. Ha lenne most humorom ehhez, akkor érdeklődnék, hogy mi lesz a Bátor Tintanyúllal. De inkább azt kérdezem: Kinek van ötlete?

A bejegyzéshez érkezett kommentekben többen felvetették, hogy egyszerűen menjenek, és fessék le a gyalázkodó feliratot, más a lemosást ajánlja.

Van egy olyan érzésünk, hogy amennyiben közösségi összefogással szüntetnék meg a rasszista feliratot, a magyar jogrend szerint, ahol rendőrök viszik el a BIOKOM munkatársának bejelentése nyomán a járda repedéseit festegetőket, még nekik gyűlne meg a bajuk a törvénnyel.