Januárra ígérték az újabb nagyberuházót Pécsre - egyelőre sehol semmi

2017. február 8. 15:34 2017. feb. 8. 15:34

Karácsony előtt két nappal két interjúban is belengette Páva Zsolt, hogy januárban újabb nagyberuházó jöhet Pécsre, első körben 500 munkahelyet hozva. Lassan február közepén járunk, és egyelőre még sehol sem hallani a díszszalagok átvágásának ollócsattogását.

Karácsony előtt három pécsi online újságban is megjelent Páva Zsolt polgármesterrel egy-egy évösszegző, de közben előretekintő interjú.

A háromból kettő interjúban szóba került az is, miszerint újabb nagyberuházó érkezhet a baranyai megyeszékhelyre, mely új munkahelyeket is jelent egyúttal.

A bama.hu-n ez így nézett ki:

"– Nem titok, hogy újabb nagy beruházó érkezik a közeljövőben. De mennyire a közeljövőben?

– Jelenleg úgy fest, hogy már januárban eloszlik a köd, s kiderül, hogy melyik nagy cég települ ide. Az azonban már most bizonyosnak látszik, hogy első körben nagyjából ötszáz embernek tudnak munkát adni."

A Pécsi Újság.hu-n pedig így:

"- Az életminőség javításához új munkahelyek is kellenek.

- A ciklus elején ötezer új munkahely létrehozását ígértem, időarányosan ez teljesült. Januárban egy újabb, nagyon jelentős foglalkoztató is érkezik, éppen olyan, amilyenre Pécsnek nagy szüksége van, jól képzett munkavállalók találhatnak majd állásra. Mindemellett továbbra is igyekszünk olyan gazdasági környezetet teremteni, ami vonzóvá teszi Pécset a befektetők számára."

Nos, február közepe van mindjárt, de egyelőre sehol sem lehet hallani a díszszalagok átvágásának bősz ollócsattogtatását.

November portálunk úgy értesült, hogy egy török gépipari vállalkozással tárgyalt Páva Zsolt Isztambulban a cég esetleges pécsi megtelepedéséről. A török céget megkerestük emailben, de azóta sem válaszoltak kérdéseinkre.

Kérdéseinket feltettük az önkormányzatnak is, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.