Paks polgármestere lehet az atomügyi miniszter

2017. április 11. 08:27 2017. ápr. 11. 08:27

Sajtóhírek szerint Süli János, Paks polgármestere lehet az új, tárca nélküli miniszter, aki a paksi atomerőmű bővítéséért felel. Süli több évtizedig dolgozott a létesítményben, 2009-2010 közt vezérigazgatóként.

Új minisztert jelentett be Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben, némiképp szokatlan módon, ugyanis miután az LMP társelnöke, Szél Bernadett arról faggatta, hogy miért nem írnak ki népszavazást a paksi atomerőmű-bővítés ügyében, a miniszterelnök újfent szót kért.

Ekkor jelentette be, hogy a napokban új, tárca nélküli minisztert fog kinevezni a paksi bővítés élére. Ennél többet nem mondott az országgyűlésben.

A sokáig független, ám mostanában már a kormány felé hajló Origo úgy értesült, hogy a Paks városát 2014 óta vezető Süli János lehet az új miniszter.

Süli 1980 és 2011 között dolgozott a Paksi Atomerőműben több pozícióban is, 2009-2010 közt vezérigazgatója is volt a létesítménynek.

Mindamellett a 2014-es őszi önkormányzati választás előtt Süli is szereplője volt annak az ügynek, melyben a paksi Fidesz-szervezet, meg a helyi jobboldali civilek csapata, illetve a helyi KDNP is összeveszett azon, hogy ki adja a polgármestert a városnak. Végül Süli került ki győztesen a helyi perpatvarból.