Kétfarkú-ellenes rendeletet hozhat Kaposvár

2017. április 18. 15:48 2017. ápr. 18. 15:48

Változtat a kaposvári önkormányzat a közösségi együttélésről szóló rendeletén, ha megszavazzák, bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is büntethetővé válik a járdafestés. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt az utóbbi hónapokban többször is festegetett a somogyi megyeszékhelyen.

Érdekes önkormányzati előterjesztés tűnt fel a kaposvári városháza oldalán, a dokumentum a közösségi együttélés szabályait tartalmazó rendeletet módosítja.

Leginkább egy ponton, amely szerint május elsejétől (ha megszavazza a közgyűlés április 27-én, akkor ettől a dátumtól lép életbe) büntetendő lesz a járdafestés, vagy eszközökre fújt bármilyen, vízzel nem oldható felirat vagy ábra felvitele.

Az előterjesztésben egészen pontosan ez szerepel:

Ezáltal szankcionálható lesz bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában az is, aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.

Az előterjesztést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vette észre.

Az MKKP már többször került a hírekbe azzal, hogy egyes városokban a járdák repedéseit az úgynevezett négyszín-tétel segítségével festették ki - Kaposváron is előfordultak már.

Pécsen a rendőrség vitte el a párt "passzivistáit" vezetőjükkel, Kovács Gergővel együtt tavaly ősszel. A rendőrök végül fegyelmit kaptak.