Régen dörgölőzött így a Fidesz és az ÖPE

2017. augusztus 24. 08:01 2017. aug. 24. 08:01

A nagy szerelmek nem múlnak el pár év, csak a kamerának szóló mosolyszünet után. Páva teljesen egyetért az ÖPÉ-vel a csőd-közgyűlést illetően, míg az ellenzéket – már az igazit – izgatottsággal vádolja.

Mint ismert: borult a Jobbik által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés: az ÖPE, mint mérlegnyelv, visszabillent a Fidesz felé. Az ellenzéki pártok egymás után adnak hangot nemtetszésüknek.

A sztori röviden: a Jobbik kezdeményezte, hogy a város finoman szólva is nehéz anyagi helyzetét, az önkormányzat és cégei likviditási gondjait minél előbb rendkívüli ülésen tárgyalja meg a városi közgyűlés. Összejött az egyeztetés az ellenzéki erőkkel és az ÖPÉ-vel. Ám onnan úgy álltak fel, hogy sikerült kompromisszumot kötni a kezdeményezést illetően, sőt, a dátumban is megegyeztek. A szükséges 7 aláírásból 6 ellenzéki képviselőé rá is került a papírra, csak az ÖPE részéről kellett volna egy.

Ezek után viszont az ÖPE sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ők kezdeményezik rendkívüli közgyűlés összehívását.

Nem váratott magára sokáig a fideszes városvezetés válasza sem, ezt a Pécsi Újság hozta szerda este.

Ebben Páva Zsolt az ellenzéki izgága gyerekeket lehűtő türelmes apukaként nyilatkozott, többek között ilyeneket:

„Megértem, hogy az ellenzék izgatott, s szeretné elmondani mielőbb a véleményét…”

„Alig több mint fél év van hátra a parlamenti választásokig, az ellenzék ideje fogy.”

Na de ahogy a város helyzetéről beszél, annál semmi sem durvább:

„…a pártoknak helyben komoly, fentről kijelölt feladatai vannak. Aktuális vagy annak mondott témákat megragadva mind erősebben igyekeznek ilyenkor nyomás alá helyezni a városvezetést, ezzel is mutatva, hogy keményen dolgoznak.”

Ám szerencsére az ÖPE felvetéseivel egyetért a polgármester, kezdődhet is a párbeszéd, így a tervezett szeptember 14-inél egy héttel korábban lesz közgyűlés. Ezen pedig az ÖPE napirendi pontjait vitatják meg.

A Fidesz és az ÖPE úgy találtak megint egymásra, mint egy több évadot megérő szappanopera hőse és hősnője hosszú évek viszontagságai, megpróbáltatásai után. Nem sokkal kevesebb színészi munkával, kiszámítható forgatókönyvvel és kevéssé hiteles rendezői munkával megspékelve.