Harkányi ingatlaneladás: feljelentést tesznek a civilek

2016. november 7. 14:01 2016. nov. 7. 14:01

Sajtóhírek szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt tesznek feljelentést a harkányi civilek a nemrég napvilágra került ingatlaneladás kapcsán. Az ingatlan értéke 2013-ban 18 millió forint volt, majd idén átkerült egy alapítványhoz, amelytől a fideszes alpolgármester 10,4 millióért vette meg. A városvezetés belső vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést költségvetési csalás és jelentős vagyoni hátrányt jelentő hűtlen kezelés miatt a harkányi civilek a nemrég kipattant ingatlaneladás miatt - értesült a bama.hu.

Az ingatlant, mely a harkányi önkormányzaté volt, egy alapítvány kapta meg, majd ettől az alapítványtól vette meg a fideszes alpolgármester Remmert Ferenc.

Az ügyletben az volt a furcsa, hogy anno 2013-ban még 18 millió forintra volt értékelve az ingatlan, azt Remmert Ferenc idén az alapítványtól 10,4 millió forintért tudta megvásárolni - írtuk korábbi cikkünkben.

Az üggyel kapcsolatban mind Baksai Tamás polgármester, mind Remmert Ferenc nyilatkozatot adott ki cikkünk megjelenése után.

Baksai közleményében azt taglalta, hogy 2013-ban (az előző városvezetés is el akarta adni a szóban forgó ingatlant több mással egyetemben) egy értékbecslés 11,2 milliót érőnek jelölte meg az ingatlant, aminek az ára utána szökött föl hirtelen 18 millió forintra.

A polgármester szerint nem 7,6 millió forinttal, hanem csak 800 ezer forinttal csökkent az ingatlan értéke 2016-ra, mikor az alpolgármester megvette azt. Az ingatlaneladással kapcsolatban azonban belső vizsgálatot kezdeményezett Baksai, de részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Remmert alpolgármester a közleményében arról írt, hogy egy tollvonással lett átjavítva 2013-ban 18 millióra az eredetileg 11,2 milliós értékbecslés, és ez azért történt meg, mert ő már akkor bejelentette, hogy szeretné megvenni a háza melletti ingatlant.