Tele puttony: 300 gulyás, 1500 holland palacsinta és rengeteg ajándék - videó

2016. december 12. 13:46 2016. dec. 12. 13:46

Hatodik alkalommal rendezték meg a baranyai szakszervezetek civilek és baloldali pártok segítségével a Tele puttony - tele tál rendezvényüket. A helyszínen és a fotókból is fényesen kiderül: egyre mélyebb a szegénység, de egyre több a segítő kéz.

A szervezők jópofa beszámolót tettek közzé a vasárnapi rendezvényről.

A karitatív eseményen igen sokan voltak a volt Boccaccio helyén. Annak ellenére, hogy egy veterán asztalos is egy kezén meg tudja számolni, hogy a környék hány orgánuma szánt legalább néhány sort, másodpercet vagy bitet az esemény promotálására. Ellenben sok fiatal sokat segített a plakátolásban, aminek meg is lett az eredménye.

Az eseményen 300 adag forró babgulyást osztottak szét, amiket 1500 eredeti holland minifánkkal koronázott meg Simon Wintermans. Akik hamarabb érkeztek, mint a gulyás, a 400 hagymával megszórt zsíros kenyér valamelyikével vigasztalódhatott addig.

Rengetegen álltak sorba a felajánlott ajándékokért és ruhákért – utóbbiakból 35 zsáknyi fogyott el -, amelyek a 84 adományozótól származtak. Huszonnyolcan anyagilag is hozzájárultak az eseményhez. Az önkéntesek száma megközelítette az ötvenet, a szakszervezetek és baloldali pártok tagjai mellett civilek segítették a rendezvényt. Két televíziót is felajánlottak, ezeket a Megye utcai Pécsi Gyermekotthon lakói kapták meg egy kis édességgel és némi játékkal kiegészítve.

Egyre többen élnek egyre mélyebb szegénységben – ez minden szervező és helyszínen járónak világos volt, egészen elkeserítő volt a kisgyermekesek száma a rendezvényen. Ám szerencsére baranyai jó emberből is egyre több akad. Kattintson ide, és már nyílik is a lista.

Az akcióról készült fotókért kattintson a galériára:

[gallery="66" picture="4602"]