Többszörös gyilkost fogtak a baranyai rendőrök a menekültek közt

2017. október 25. 21:10 2017. okt. 25. 21:10

Egy Pakisztánban bérgyilkosként ismert férfit fogtak el az osztrák rendőrség jelzése alapján a baranyai rendőrök Bóly térségében. Az Interpol-körözés szerint hazájában 70 gyilkosságot kapcsolnak a nevéhez. A körözött gyilkost végül a bács-kiskuni rendőrök vették őrizetbe.

Egy hetvenszeres gyilkossággal vádolt pakisztáni férfit fogtak el a baranyai rendőrök az osztrák rendőrséggel közösen Baranyában, Bóly térségében - adta hírül a hvg.hu a Magyar Távirati Iroda híre nyomán, amely pedig az Austrian Presse Agentur (APA) közleményén alapult, melyet a Der Standard osztrák lap is közölt többek közt.

Az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt, BK) közleménye szerint a pakisztáni rendőrség körözési listájának legelején állt a "pakisztáni mészáros" néven is ismert 35 éves férfi, akiről az osztrák nyomozók informátorok segítségével derítették ki, hogy embercsempészek közreműködésével Ausztriába akar jutni.

Az osztrák nyomozók a BK embercsempészettel és -kereskedelemmel foglalkozó osztályának szakértőin keresztül értesítették a magyar rendőrséget. Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán úgy fogalmazott, nagyon gyorsan kellett intézkedni.

A megosztott információk alapján dolgozott a magyar rendőrség, amely a közlemény szerint a Baranya megyei Bólynál, a magyar-szerb-horvát hármashatártól nem messze egy erdőségben fogott el 42 menekültet, köztük a gyilkosságok miatt keresett pakisztáni férfit is.

Vincenz Kriegs-Au az APA híre szerint szerdán azt közölte, a szóban forgó pakisztáni férfit azonnal letartóztatták az Interpol-körözés alapján, a Pakisztánnak való kiadatásáról a következő napokban döntenek.

A 35 éves férfit azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg fizetség ellenében Pakisztánban. A bérgyilkosságok egyéb részleteiről az osztrák hatóságoknak nincsenek értesüléseik - zárul az APA és az MTI közleménye is.

Bár arra sem az APA, sem az MTI híre nem tért ki, a baranyai rendőrségi közlemények szerint kedden a hajnali és reggeli órákban Baranyában 42 menekültet fogtak el, ebből 20 főt Babarc, 20 főt Szajk külterületén, kettő főt pedig Sátorhely közelében.

Ezek az elfogási helyszínek az utolsót leszámítva a horvát határtól jó 10-12 kilométerre esnek, ám ha hozzátesszük az osztrák rendőrség közlését, miszerint a csoport a magyar-horvát-szerb hármashatártól nem messze rejtőzött, akkor már a Duna bal partján járnánk.

Ezt erősítheti az a rendőrségi közlemény is, mely szerint a körözött férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vette őrizetbe. Akkor viszont az osztrákok értesülése, hogy Bólytól nem messze történt az elfogás, sántít egy kissé.