Kutyakaját rabolt, azt is eldobta a temető réme

2017. november 21. 10:50 2017. nov. 21. 10:50

Kedden kezdi a Pécsi Járásbíróság a rablások pécsi történetének legcsóróbb vádlottjának tárgyalását. A nagyon szegény ember whyskise két idős nőt rabolt ki, másodjára némi ételmaradék volt a zsákmány. Szép volt – skandálják majd a börtönben.

A Pécsi Járásbíróság kedden tárgyalja annak a fiatal pécsi férfinak az ügyét, aki, amint a vádiratban írják, idén februárban „céltalan időtöltése közben az utcákon sétálgatva elhatározta, hogy egy temető felé gyalogol, ahol várakozni fog és egy általa alkalmasnak vélt személyt kővel leüt, értékeit pedig eltulajdonítja”.

Úgy is lett, a mestertervet tett követte: egy idős nőt, miután magától nem adott pénzt, egy egykilós terméskővel tarkón dobott, a sértett ettől nyilván arcra esett. A kifinomult megoldásokat nélkülöző rabló elevette az asszony táskáját, végül némi pénzt, cigit és öngyújtót vett magához, a többi holmit eldobta, meg is lett. A zsákmány értéke épp hogy meghaladta a 7000 forintot.

Alig telt el öt hónap, és az élet újra a temető szélére sodorta az ifjú rablót. Ezúttal már egy bottal közlekedő idős nőt szemelt ki magának. A termésköves mutatvány most elmaradt, csak a szatyrot tépte ki a nő kezéből és elszaladt vele. A táskában azonban csak a sértett személyigazolványa és „állateledelnek szánt ételmaradék” volt, a zsákmányt végül nem is tartotta meg.

Az unatkozó tablónak egyebek mellett rablásért kell felelnie, és bár első áldozata csak könnyű sérüléseket szenvedett, a kő mérete és a sértett hajlott kora miatt nagyobb baj is lehetett volna, ami tovább súlyosbítja a bűncselekményt.