Beivott, lenyúlta a kocsit, nekiment egy villanyoszlopnak, majd elaludt a hátsó ülésen

2017. december 13. 14:31 2017. dec. 13. 14:31

Rendőrök törték rá az ablakot arra a férfira, aki egy ismerőse kocsiját vitte el igen részegen egy körre Pécsett, oszlopot fogott vele, majd elszunyókált kicsit.

Az eset még a nyáron történt, de az ügyet most tárgyalták - derült ki a Pécsi Törvényszék szerdai tájékoztatásából.

Eszerint a Pécsi Járásbíróság 2017. december 12-én kihirdetett ítéletével V.B. vádlottat, jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 200 000 forint pénzbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott és a sértett 2017. május 20-án délután együtt italoztak, melynek során jelentős mennyiségű alkoholos italt fogyasztottak el. A sértett 22 óra előtt valamivel aludni ment, ezután a vádlott a sértett tudta és beleegyezése nélkül magához vette a sértett tulajdonát képező és a ház előtt parkoló Skoda Fabia gépkocsi indítókulcsát azért, hogy azzal Pécs belvárosában közlekedjen, majd a gépkocsit vezetve egy parkolóban megállt, ott a gépkocsiból kiszállt, majd néhány perccel később visszaült és 22 óra körül megpróbált elindulni.

A vádlott ekkor a gépkocsival átment a padkán, az ott lévő villanyoszlopnak ütközött, majd megállt. Körülbelül 10-15 perc múlva a vádlott a gépkocsi hátsó ülésén lefeküdt aludni.

A rendőrség járőrei ismeretlen személy bejelentése alapján érkeztek ki a helyszínre és miután a vádlott semmilyen életjelet nem mutatott a zárt gépkocsiban, a járőr a gépkocsi hátsó ablakát betörte. A vádlott erre felébredt, zavart viselkedése miatt intézkedés alá vonták.

A vádlott súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, amikor a gépkocsit vezette.

Az ítéletet nem jogerős.