Annyira rondán elszólta magát a pécsi polgármester, hogy a fal adja a másikat

2018. január 9. 08:30 2018. jan. 9. 08:30

Csúnyán elszólta magát Páva Zsolt az egyik ugyancsak baráti hírportálnak adott interjújában. Aki eddig elhitte a Fidesz politikusainak, hogy 2017-ben is a 9 éve távozott baloldali városvezetés miatt kerülgeti a csőd a várost, az most megint vakarhatja a fejét.

Az ugye tudott, hogy minden baj a szocialisták miatt van. Az is tudott, hiszen Hoppál Péter mindent kikutató bizottsága élén néhány éven belül másodszor is kikutatta: 2017-ben is azért van az monetáris ürülékesvödör mélyén Pécs, mert a szocialisták eladósították. Annyira eladósították, hogy bár 2013-14-ben az állam az utolsó fillérig átvállalta Pécs adósságát, az újratermelődött. Annak ellenére, hogy közben végig a Fidesz volt itt hatalmon.

Olyanok lehetnek ezek a szocialisták az adóssággal, mint a kanbolha a szaporodással: ha egyszer meglátogatja a bolhalányt, abból utána csak úgy potyognak a kisbolhák, akkor is, ha apu közben megjárta a Dont meg valamelyik lágert egy kucsmában fagyoskodva. Szóval, ha ezek a szocialisták úgy istenesen eladósítanak egy várost, akkor az úgy marad, hiába áll a fideszes városvezetés összeszorított farpofával szorosan a fal mellé, hiába viszi el az összes sarat Viktor és Sándor zsákban, az adósság kisbolhák hadaként ugrál elő, és kész.

Legalábbis nincs más logikus magyarázat a Fidesz e témában megejtett eddigi kommunikációjára.

Nehezen hihető teória, de ha mindenki kitartóan ezt mondja, hát csak elhiszi a polgár, ha nagyon akarja.

Éppen ezért zavarba ejtő némileg Páva Zsolt az önkormányzat oldalának adott interjújában elejtett mondata, miszerint:

„A kabinet már korábban is segített a városnak a szocialista örökség eltüntetésében a 47 milliárdos adósságteher átvállalásával, vagy éppen a Magasház lebontására biztosított forrással.”

Ezt azért nehéz máshogy érteni, mint ahogy a polgármester mondta, meg hát tényleg nagyon idiótának kell nézni szegény pécsieket ahhoz, hogy ezt a bolhás dumát valaki komolyan megpróbálja beadni nekik. Na de akkor hogyan lesz ez ezután? Mert hát valakinek csak illene már magyarázkodnia egy kicsit ezért meg sok minden másért.

Azon meg, hogy Pintér Sándor 2013-as 43,7 milliárdos átvállalásából hogyan lett Orbán szájában a 2014-ben a választás előtt 45 milliárd, és hogy ez egy visszamenőleges inflációval milyen agyafúrt matekkel vált a mostani interjúban 47 milliárddá, már ne is akadjunk le.