Kirúgta a mankót a kezéből, majd azzal ütlegelte áldozatát egy pécsi férfi

2018. január 31. 11:36 2018. jan. 31. 11:36

Kirúgta kezéből a mankót, majd ütlegelni és rugdosni kezdte áldozatát egy férfi még tavaly ősszel Pécsen. A bántalmazásban odáig vetemedett, hogy áldozatát saját mankójával is verte. A földre került idősebb férfi élettársát is bántalmazta az elkövető.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye:

"A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy mankóval közlekedő személyre támadt.

Az elkövető 2017. szeptemberében az esti órákban Pécsett lakása előtt észrevette a mankóval közlekedő 60 éves sértettet, aki az élettársával ment a járdán. A férfi a sértettek mögé lépett, rájuk kiabált, majd minden előzmény nélkül kirúgta a sértett kezéből a mankót.

Emiatt a sértett elvesztette egyensúlyát és a földre esett. Ekkor a vádlott testszerte megrugdosta a földön fekvő személyt, akit több alkalommal nagy erővel fejbe is rúgott.

A bántalmazást látva a sértett élettársa kérlelni kezdte az elkövetőt, hogy hagyjon fel az ütlegeléssel és megpróbálta őt lefogni. Az elkövető azonban ekkor egy alkalommal arcon ütötte a nőt, majd a vállánál fogva ellökte. Ezután a vádlott a mankót a földről felvette, majd azzal több alkalommal megütötte a földön fekvő férfit.

A bántalmazást követően az elkövető a helyszínről elsétált.

A sértett a bántalmazás következtében számos sérülést szenvedett, így többet között orrcsontja is eltörött.

Az elkövető cselekménye a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

- olvasható a közleményben.