Tízéves kislány kezéből kapta ki a mobilt a srác a pécsi belvárosban

2018. február 7. 10:29 2018. feb. 7. 10:29

Egy 10 éves kislány telefonját lopta el egy fiatal férfi kedden a Jókai utcában, később pedig egy idős asszonynál is bepróbálkozott.

Egy helyi nő kért segítséget a rendőrségtől február 6-án 15 órakor azért, mert Pécsett, a Jókai utcában egy férfi a kislánya kezéből kikapta a mobiltelefont, majd elszaladt. Az asszony a rendőröknek elmondta, hogy a bűncselekménynek szemtanúja volt egy fiatal férfi, aki a tolvaj után szaladt, majd elvette tőle a telefont, és visszaadta azt a lánynak.

Ugyanezen a napon 16 óra 30 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a délutáni órákban szintén a Jókai utcában egy idős asszony táskáját próbálta ellopni egy férfi, azonban nem járt sikerrel.

A rendőrök pár órán belül beazonosították, és 21 órakor endrőci lakásán elfogták a bűncselekményekkel gyanúsítható 19 éves férfit, majd előállították és kihallgatták gyanúsítottként. A férfi mindkét bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ellene – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett elkövetésének, és kifosztás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Pécsi Rendőrkapitányságon, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.