Még nem tudni, mikor indul el Páva és Hoppál ellen a per Szekszárdon

2018. február 8. 13:01 2018. feb. 8. 13:01

Egyelőre még nincs kitűzött időpontja a Páva Zsolt és Hoppál Péter elleni pernek, melyet az Emberség Erejével Alapítvány indított ellenük a TASZ segítségével. Hoppálnak nem ez az első civil szervezet, aminek nekiment.

Mint ismert, az Emberség Erejével Alapítvány azután perelte be Páva Zsoltot és Hoppál Pétert, hogy azok tavaly december elején többször élesen nekitámadtak a szervezetnek, miután az a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány projektjén nyert 130 millió forintot. A pénz döntő többségét az Emberség ERejével Alapítvány továbbosztotta pályázatokon a régió kisebb civil szervezeteinek.

Az ügyet a pécsi bíróságok úgy dobták el maguktól, mint a forró krumplit, míg végül a Pécsi Ítélőtábla úgy döntött, az ügyet átteszi a Szekszárdi Törvényszékre.

A Pécsi STOP megkereste a törvényszéket, onnan azonban azt a választ kaptuk, hogy az iratok január 31-én lettek átküldve, tárgyalási napot még nem tűztek ki. Az is kiderült a válaszból, hogy a perben a pécsi önkormányzat I. rendű, Páva Zsolt II. rendű, míg Hoppál Péter III. rendű alperes a személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos perben.

Hoppál Péternek az előző választás előtt is sikerült beleszaladnia egy civil szervezettel szembeni perbe: még Fidesz-szóvivőként sikerült 2013 augusztusában le-"álcivileznie" a Magyar Helsinki Bizottságot. A pert első fokon 2014. július elején megnyerte a Helsinki Bizottság, majd másodfokon is, 2015. június végén. A Fidesz honlapján máig olvasható a helyreigazítás.

Abban a perben az egyetlen furcsa dolog az volt, mikor 2014 februárjában a Fővárosi Törvényszék objektív okokra hivatkozva elhalasztotta a pert - az országgyűlési választás utánra.

Hoppál Péter amúgy az előző Orbán-kormány ciklusa után sűrűn kért bocsánatot.