Agancsokat gyűjtött a hoboli férfi, de lebukott

2018. február 28. 15:44 2018. feb. 28. 15:44

Több trófeát és agancsokat lopott egy hoboli férfi a Szentegát közeli erdőből, február végén azonban lebukott. Az agancsokat visszaadták a helyi vadásztársaságnak.

Egy 52 éves hoboli férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szigetvári Rendőrkapitányság - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A férfi a gyanú szerint "több gímszarvasagancsot és gímszarvas trófeát lopott el a közelmúltban a Szentegát közeli erdőből.

Tekintettel arra, hogy idén február elsejétől erdőlátogatási tilalmat rendeltek el az érintett vadászterületen, a helyi körzeti megbízott az erdésszel együtt rendszeresen ellenőrzi az erdőterületeket. Így észlelték február 27-én délelőtt, hogy a szentegáti erdőből friss nyomok vezetnek egy hoboli férfi házához.

A férfinál tartott házkutatás alkalmával öt gímszarvasagancsot és egy gímszarvas trófeát foglaltak le a rendőrök, majd a férfit előállították és kihallgatták gyanúsítottként. A férfi beismerte tettét és elmondta, hogy az agancsok az erdőből származnak.

A 125 000 forint értékű agancsokat a rendőrök visszaadták a vadásztársaságnak" - olvasható a rendőrség közleményében.