Bepiálva zúzta le a gyalogosokat, majd lelépett anélkül, hogy segített volna

2018. március 14. 10:16 2018. márc. 14. 10:16

Vádemelést javasol a rendőrség egy vékényi férfi ellen, aki ittasan okozott balesetet kedden Kárászon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 42 éves vékényi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. február 2-án 17 óra 30 perckor Kárász belterületén személygépkocsijával nekiütközött az előtte műszaki okból megálló autó utánfutójának. A baleset során a járműszerelvény elfordult, amelynek következtében az utánfutó nekiütközött a hozzá kapcsolt gépkocsi hátuljának, a jármű elejével pedig nekiütközött az úttesten tartózkodó két gyalogosnak.

A balesetben az egyik gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A rendőrök egy órán belül beazonosították, és lakásán elfogták a férfit, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították további mintavételre, majd vezetői engedélyét elvették. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.