Főnyomócső tört el Siklóson, lezárták a főutcát

2018. március 17. 23:19 2018. márc. 17. 23:19

A siklósi Felszabadulás utcában még szombat délben tört el egy 30 centis főnyomócső, emiatt a körforgalom és a Kossuth tér közt lezárták az utcát. Az utca mentén több házban is szünetel a vízszolgáltatás, lajtos kocsit vetett be a vízmű.

Szombaton a déli órákban tört el egy 30 centiméteres főnyomócső a siklósi Felszabadulás utcában a Mária utca magasságában, a víz felnyomta a kerékpárút díszburkolatát is - olvasható a Siklósi Hírek cikkében.

Csőtörés a Felszabadulás utcán - friss: kicserélték a törött csövet

A Felszabadulás utca burkolata alatt a Mária utca közelében egy 30 centiméteres főnyomócső tört el szombat délben. Az ivóvizet a DM közelében álló lajtoskocsiról biztosítják az érintetteknek, a szakemberek folyamatosan dolgoznak. A víz felnyomta a kerékpárút díszburkolatát is, valamint a hiba feltárásához a burkolatot is meg kellett bontani.

A csőtörés miatt a Felszabadulás utcát szombaton kora délután lezárták a Kossuth tér és a körforgalom között.

A Siklósi Hírek szerint a hibát végül vasárnap hajnalra találták meg, a 30 centiméteres főnyomócsövön egy repedés okozta a vízfolyást. Az utca körzetében lajtos kocsival biztosították a vizet azoknak, akiknél nem működött a szolgáltatás.

Egyelőre a forgalmat nem engedik vissza a lezárt szakaszra, ugyanis először azt kell megvizsgálni, hogy alámosta-e az utat a csőből kiszabadult víz, és ha igen, mennyire rossz a statikai helyzet.